keskiviikko 31. elokuuta 2016

Särkänniemi Kreikkaan?

Kuinka moni on jo kuullut viime päivinä hyvinkin paljon puhuttaneesta delfiinikohusta kun Särkänniemen delfiinit siirrettiin Kreikkaan Attica Parkin delfinaarioon. Pakkohan munkin oli avata sanainen arkkuni tästä, koska niin moni eläinaktivistihan tästä suorastaan "innostui" ja lehdet ei enään muusta puhuneetkaan kuin delfiineistä, puhumattakaan kansan mielipiteestä joka on kyllä erittäin värikästä sekin!

Osa on sitä mieltä, että siirto oli ainoa oikea ratkaisu, ja osa... noh oli sitä mieltä, että Attica Park olisi pahempi vaihtoehto olisivatpa vain jääneet Särkänniemeen, koska siellä sentään on isommat ja syvemmät altaat. Tää on asia johon mä en halua puuttua millään tapaa, koska minähän en tästä oikeasti tiedä miten paljon huonommin tai paremmin asiat delfiineillä on Kreikassa, mutta yllättävän moni perustaa nämäkin vertaukset huhupuheisiin.

Särkänniemen delfinaarion sulkemisestahan puhuttiin ainakin vuosi, ja tällöin oli tieto siitä, että delfiinit tullaan siirtämään. Puhuttiin jopa niiden lopettamisesta, koska luontoon ne ei enään sopeutuisi oltuaan 30 vuotta vankeudessa ihmisten huvin kohteena.

Itse pidän siirtoa positiivisena asiana ottamatta edelleenkään kantaa siihen oliko Kreikka oikea vaihtoehto tai ottamatta edes kantaa siihen altaan suuruuteen, koska sitäkään en tiedä enkä halua elää huhupuheiden varassa. Paljon on myös puhuttu siitäkin, että Attica Park jollain tapaa laiminlöisi eläintenhoitoa, perustuuko tämäkin vain huhuun? Vai yritetäänkö tällä saada median huomio, jotta on jotain mistä puhua ja kansa ärsytettyä?

Miksei me vain voitaisi olla tyytyväisiä siihen, että pääsivät nyt uuteen paikkaan ja vanhat kouluttajat joihin ne oli jo tottuneet lähtivät mukaan auttamaan sopeutumisprosessissa.

Tänään sitten luin lisää jatkoa jotka minulle tarjosi ilta-sanomat, nimittäin Särkänniemen kesäkauden päättäjäisten artistikattaus, joista nyt jo kolme artistia on vetäytynyt delfiinikohun takia, ja yksi heistä oli Lauri Tähkä, joka oli kieltäytynyt eettisistä syistä... okei no ei siinä mitään, jokainen on sitä mieltä mitä haluaa, nouskaa vain barrikadeille, ja protestoikaa sitä, että siellä ne eläimet nyt on... Kreikassa, eipä ne sieltä takaisin tule vaikka kuinka protestois.

Ihan hetki sitten tätä kirjoittaessani luin Turun Sanomien julkaisun jossa oli uutinen:

"Delfiinimies Tähkä Sonnustautui sinikettuihin Emma-gaalassa".

Miksi ihmeessä sä pukeudut vuonna 2010 turkikseen, ja vuonna 2016 itket sitä kun delfiinit vietiin suomesta muualle?! Mitä sana eettisyys tarkoittaa tässä kohtaa? Ei mitään pahaa kyseistä artistia kohtaan, ja toki voihan ajatusmaailma muuttua kuuden vuoden aikana mutta... onhan toi nyt sinäänsä aika huvittavaa. Kertoilkaahan ihmeessä omia mielipiteitänne tästä :)

1 kommentti:

  1. On Tähkää sen verran puolustettava, että kyllähän ne mielipiteet vaan vuosien aikana muuttuu. Itse olen kuudessa vuodessa lopettanut lihan syönnin, nahkatuotteiden ostamisen enkä käytä eläimillä testattua kosmetiikkaa, 6 vuotta sitten oli toisin :-) Muuten samaa mieltä, jonnekin delfiinien oli mentävä, mutta siitä oliko Kreikka paras vaihtoehto en oo ihan varma :-)

    VastaaPoista

Joulukuun kuulumiset

9.11. on viimeisin postausmerkintä, mihin tää aika on mennyt?! Joulukalenteri käynnistyi YouTuben puolella ja täytyy sanoa, että hitsit on o...